Bouwopleiding Carefos Academy

Overweeg jij een bouwopleiding of cursus bouw? Dit moet je weten!

Wij helpen jou met kiezen

Van het bouwen van huizen, het renoveren van gebouwen en wegen tot het verduurzamen van heel Nederland: de bouw is een superinteressante en afwisselende branche. Als je houdt van met je handen werken en buiten zijn, is een bouwopleiding of een cursus bouw iets voor jou! We vertellen je wat je moet weten!  

Voor wie is een bouwopleiding of cursus bouw interessant?

Iedereen kan terecht in de bouw: dat is een van de vele mooie dingen aan deze branche. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, graag met je handen werkt en graag buiten bent. Voor sommige bouwopleidingen hoef je niet eens een middelbareschooldiploma te hebben.

Wat zijn de opties?

Je kunt in principe kiezen tussen een bouwopleiding en een cursus bouw. Het verschilt soms wel per bedrijf of per school/opleidingsinstantie of ze iets een opleiding, cursus of training noemen, maar over het algemeen kun je het volgende zeggen:

  • Bouwopleiding. Een opleiding is vaak wat langer. Denk dan aan een bouwopleiding mbo 2 tot dakdekker bijvoorbeeld. Een bouwopleiding biedt meer dan alleen kennis over bouwen. Het geeft je vaak praktische vaardigheden en leert je werken met geavanceerde technologieën en materialen.
  • Cursus bouw. Cursussen zijn over het algemeen korter. Je leert een specifieke skill of je behaalt een certificaat dat je nodig hebt.

Een bouwopleiding of cursus bij de Carefos Academy

De Carefos Academy is eigenlijk een combinatie van een bouwopleiding en een cursus bouw. Je leert hier namelijk in 9 maanden werken in de bouw. Je komt stage lopen bij verschillende bedrijven. Zo maak je kennis met allerlei bouwberoepen, zoals dakdekken en glaszetten. Dat maakt het een soort bouwopleiding.

Binnen die 9 maanden volg je ook een aantal theoriedagen, waarin je onder andere belangrijke certificaten haalt. Dat zijn als het ware korte cursussen bouw. Zo behaal je je rijbewijs E achter B en je VCA-certificaat.

Het grote voordeel van de Carefos Academy (naast dat je vanaf dag 1 betaald krijgt), is dat je in de praktijk kan ontdekken welk bouwberoep bij jou past. Je hoeft dus niet vooraf een specifiek beroep te kiezen – want dat is soms nog best lastig met zoveel mogelijkheden!

Klinkt dit interessant? Bekijk dan deze website of vul direct het formulier hieronder in! Dan nemen wij contact met jou op en vertellen we je wat je verder nog allemaal moet weten.

Gerelateerde berichten

Welk werk past bij mij

Blog

19 jul 2024

Wat voor werk past bij mij? Zo kom je er achter!

Carefos Academy samen werken gezelligheid en een baan met toekomst

Blog

11 jul 2024

Wil jij een baan met toekomst? Kijk dan eens naar deze 5 richtingen!

Je direct aanmelden of meer weten?

Stuur dan een appje of bel naar Jerry Schaap.

Heb je liever dat wij contact opnemen met jou? Vul dan onderstaand formulier in.