Carefos Academy samen werken gezelligheid en een baan met toekomst

Wil jij een baan met toekomst? Kijk dan eens naar deze 5 richtingen!

The future is now

Jij wil een baan met toekomst. Dat snappen we. Iets waar jij blij van wordt, én iets wat je nog heel lang kan doen. De wereld verandert constant en misschien ben je bang dat het werk dat je nu doet of misschien wil doen, gaat verdwijnen. Daarom hier een lijst met allerlei opties voor als je een baan met toekomst wil!

1. Banen in de zorg

Er zijn nu al heel veel mensen nodig in de zorg. Van verpleegkundigen tot artsen en van verzorgenden tot tandartsen. Je kan de menselijke kant die zo belangrijk is bij zorg niet vervangen door iets niet-menselijks. Dit is dus een heel toekomstbestendige sector om in te werken. Werken in de zorg past bij jou als je bijvoorbeeld flexibel bent, nauwkeurig en als je het leuk vindt om voor andere mensen te zorgen.

2. Banen in het onderwijs

Ook in het onderwijs zijn nu al grote tekorten. Er is dus veel werk beschikbaar en dat blijft ook zo. Ben jij creatief, geduldig, heel goed in communiceren en gestructureerd? Dan is dit misschien wel wat voor jou. 

3. Banen in de IT

Juist omdat we zo aan het digitaliseren zijn, zijn banen in de IT heel toekomstbestendig! Denk aan softewareontwikkeling, cybersecurity, cloud computing en AI-gerelateerde functies. Voor een baan in de IT moet je analytisch zijn en oplossingsgericht. En alle ontwikkelingen in deze sector zorgen ervoor dat je steeds weer nieuwe dingen moet leren. Dat moet je dus leuk vinden. 

4. Banen in de bouw

Ook de bouw heeft al lang personeelstekorten. Soms worden werkzaamheden wel makkelijker dankzij bepaalde ontwikkelingen, uitvindingen of digitalisering, maar een groot deel van het werk is en blijft mensenwerk. We hebben een groot tekort aan goede vakspecialisten. Werken in de bouw past bij je als je graag met je handen werkt. Ook is het vaak belangrijk dat je goed kan samenwerken en dat je een doorzetter bent. 

5. Banen in de verduurzaming

Eigenlijk overlapt deze vooral met de vorige categorie, banen in de bouw. Maar we vinden ‘m zo belangrijk dat we deze toch graag apart noemen. Klimaatverandering is iets waar je niet meer omheen kan. We staan in Nederland (en ook in andere landen) voor een hele grote verduurzamingsopgave. En daar zijn heel veel mensen voor nodig. Denk aan het installeren van zonnepanelen en andere duurzame energiesystemen. Denk aan het verduurzamen van huizen en gebouwen, bijvoorbeeld door de muren te isoleren of het dak te renoveren.  

Er is nog heel veel werk te doen op het gebied van verduurzaming. Dat maakt deze richting niet alleen perfect als je een baan zoekt met toekomst: het is ook echt een richting voor banen vóór de toekomst. 

Wat wordt jouw baan met toekomst?

Welke van de richtingen uit ons rijtje past bij jou? Als werken in de bouw en/of werken aan verduurzaming je wel wat lijkt, ben je bij ons aan het juiste adres! Bij de Carefos Academy leer je in een paar maanden tijd betaald verschillende vakken kennen: dakdekken, glaszetten, isoleren en zonnepanelen monteren. Dat zijn niet alleen hele leuke banen. Met dit werk ben je ook nog eens bezig met verduurzaming! Meer weten? Bekijk ons programma of meld je direct aan!  

Gerelateerde berichten

Bouwopleiding Carefos Academy

Blog

29 jul 2024

Overweeg jij een bouwopleiding of cursus bouw? Dit moet je weten!

Welk werk past bij mij

Blog

19 jul 2024

Wat voor werk past bij mij? Zo kom je er achter!

Je direct aanmelden of meer weten?

Stuur dan een appje of bel naar Jerry Schaap.

Heb je liever dat wij contact opnemen met jou? Vul dan onderstaand formulier in.