Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen over de Carefos Academy, de stages en theoriedagen, arbeidsvoorwaarden en hoe je je kunt aanmelden.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met Jerry.

Algemeen

De Carefos Academy is een opleidingsprogramma van 9 maanden voor iedereen die wel weet dat hij/zij met zijn/haar handen wil werken, lekker buiten bezig wil zijn, maar die niet precies weet wat dan precies.

Tijdens dit jaar krijg je de kans om dat te ontdekken. Je volgt een aantal algemene theoriedagen, waarin je handige skills leert en certificaten behaalt. Daarnaast loop je drie keer stage bij verschillende bedrijven. Zo ontdek je in de praktijk wat dé baan voor jou is. Aan het eind van het jaar ben je klaar om aan het werk te gaan bij één van de bedrijven die bij de Carefos Academy zijn aangesloten. En om, als je dat wil, een mbo2-niveau vervolgopleiding te starten.

Tijdens je jaar bij de Carefos Academy kun je kennismaken met drie van de volgende vakken:

  • Dakdekker op platte daken
  • Dakdekker op hellende daken
  • Glaszetter
  • Isolatiespecialist
  • Monteur zonnepanelen

De Carefos Academy kost jou niets. Sterker nog: je wordt door ons betaald om mee te doen! Je krijgt een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden waar bijvoorbeeld een goed salaris, vakantiedagen en een goede vervoersregeling in zitten.

Wel verwachten we in ruil daarvoor van jou natuurlijk motivatie en inzet.

Tijdens de theoriedagen behaal je verschillende certificaten en diploma’s die officieel erkend zijn, zoals je rijbewijs E achter B, een BHV-certificaat en een VCA-certificaat.

En je voldoet aan alle eisen om te kunnen starten met een mbo2-opleiding. Met een beetje geluk (dat is afhankelijk van de school), kun je tijdens die opleiding een aantal vakken overslaan, omdat je die al bij ons hebt geleerd.

Stages

Tijdens je jaar bij de Carefos Academy loop je 3 keer stage. Eén stage duurt 8-9 weken.

Dat is per bedrijf verschillend. Je wordt ingedeeld bij een team en gekoppeld aan een vakspecialist die jou alle fijne kneepjes van het vak gaat leren.

Dat is per bedrijf verschillend. De meeste bedrijven beginnen rond 7.00 uur en eindigen hun werkdag rond 16.00 uur.

Tijdens je stage word je gekoppeld aan een vakspecialist. Die leert jou alles over het vak.

Daarnaast is er vanuit de Carefos Academy een projectleider die alles goed in de gaten houdt. Loopt er iets niet helemaal lekker of zit je niet goed op je plek? Dan staat hij voor je klaar. Deze projectleider komt tijdens elke stage langs om te kijken of alles goed gaat. Ook ziek melden en vakantie aanvragen doe je bij de projectleider.

Je hoeft zelf niets te regelen. Je krijgt van ons een complete set met werkkleding waarmee je het hele jaar vooruit kunt! Denk aan t-shirts, truien, een jas, werkschoenen en natuurlijk ook persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een helm. Alles wat je nodig hebt om elke klus bij onze klanten te klaren dus!

Theoriedagen

Je krijgt bij ons twee soorten theorielessen: algemene lessen en vakspecifieke lessen.

De algemene lessen zijn:

  • Rekenen en taal: bij de start van het jaar nemen brengen we je niveau in kaart en bepalen we of je deze lessen wel of niet hoeft te volgen.
  • Normen & waarden (werknemersvaardigheden) en communicatie.
  • Veilig werken op hoogte: dit is een officieel erkend certificaat.
  • Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen: dit is een officieel erkend certificaat (heb je deze al, dan hoef je dit niet nog een keer te doen).
  • Rijbewijs E achter B: dit is een officieel erkend diploma (heb je deze al, dan hoef je dit niet nog een keer te doen).
  • VCA Basis: dit is een officieel erkend certificaat (heb je deze al, dan hoef je dit niet nog een keer te doen).
  • BHV (inclusief reanimatie): dit is een officieel erkend certificaat (heb je deze al, dan hoef je dit niet nog een keer te doen).
  • Aanslaan van lasten: dit is een officieel erkend certificaat.
  • Veilig ruggebruik/Duurzame inzetbaarheid.

 

Tijdens de vakspecifieke lessen leer je van een vakspecialist alle algemene kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan in dat vakgebied. Ook ga je samen met je klas alvast oefenen. Zo leer je met z’n allen hoe je isolatiemateriaal in een spouwmuur inbrengt of hoe je dakdekking moet branden.

Op een theoriedag ben je tussen 8.00 uur en 8.30 uur aanwezig in het schoolgebouw van TECTUM in Houten. De dag duurt tot 16.00 uur.

De theoriedagen vinden plaats in het gebouw van TECTUM voor Dakvakmanschap in Houten:

Ringveste 1, 3992 DD Houten

Wij helpen je met het regelen van vervoer van en naar deze theoriedagen.

Nee, dat hoeft niet.

Ja: je hebt een eigen laptop nodig. Heb je die niet? Geef dat even aan. Dan zoeken we voor de start van het jaar samen naar een oplossing.

In het schoolgebouw is koffie en thee aanwezig. Neem zelf je eigen lunch mee en ander drinken, mocht je dat willen. Het is niet de bedoeling dat je tijdens een schooldag het schoolgebouw verlaat, dus je kunt niet buiten de deur lunch halen.

Arbeidsvoorwaarden

Tijdens de gehele 9 maanden bij de Carefos Academy krijg je een goed salaris. Hoe hoog dat precies is, bespreken we graag met je tijdens je aanmeldprocedure.

Iedereen is vrij in de kerstvakantie. Die start op 14 december (vrijdag 13 december is dus de laatste dag voor de vakantie) en eindigt op 5 januari (maandag 6 januari begin je dus weer).

Ook heb je vrij op Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Daarnaast heb je een aantal losse vrije dagen. Die kun je tijdens je stages indienen bij je projectleider. Tijdens de theoriedagen is het niet de bedoeling dat je vrij neemt, dan mis je teveel belangrijke stof. Uiteraard maken we uitzonderingen voor bijvoorbeeld zoiets als een begrafenis. Je dient je aanvraag voor een vrije dag in bij de projectleider, die ‘m goedkeurt of afwijst.

Wij helpen je met vervoer van een naar school en de stagebedrijven. Je wordt voor de theoriedagen en stages gekoppeld aan een medestudent die uit dezelfde omgeving komt als jij. Het is onder andere afhankelijk van waar jullie precies wonen of we een deelauto voor jullie regelen, of je een ov-vergoeding krijgt of dat we een andere oplossing vinden.

Het is goed om te onthouden dat de bedrijven waar je mogelijk stage komt lopen door heel Nederland kunnen zitten. Natuurlijk houden we rekening met je woonplaats en wensen bij het verdelen van de stageplekken, maar het kan best zijn dat je een stukje moet reizen.

Het is handig als je een rijbewijs hebt. Heb je die niet? Als je wordt gekoppeld aan een medestudent met een rijbewijs kun je wellicht met hem/haar meerijden, anders kun je gebruik maken van het openbaar vervoer.

Je krijgt bij de Carefos Academy een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden. Denk aan salaris, vakantiedagen, reiskostenregeling en meer van dat soort dingen. Tijdens je aanmeldperiode vertellen we je daar graag in detail veel meer over.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden voor de Carefos Academy door contact op te nemen met onze collega Jerry Schaap. Je kunt hem bellen, een appje sturen of mailen op 06-45755442 en info@carefosacademy.nl

Als je al wel weet dat je graag met je handen wil werken, maar niet goed weet wat je dan precies wil doen, is de Carefos Academy iets voor jou. We hebben maar een paar eisen:

  • Je bent gemotiveerd en bereid om je de hele 9 maanden lang goed in te zetten.
  • Je bent niet meer leerplichtig.
  • Je houdt van techniek.

 

Verder is het handig als je:

  • Al iets van ervaring in de bouw hebt.
  • Een rijbewijs hebt. Heb je die niet, realiseer je dan wel dat de stagebedrijven best verspreid zitten en vaak op industrieterreinen zitten. Ze zijn dus niet altijd goed te bereiken met het ov. Wie weet heeft de student aan wie je gekoppeld wordt een rijbewijs, maar dat kunnen we niet garanderen.
  • Een doorzetter bent, daadkrachtig, sociaal en netjes.

Interesse in deelnemen aan de Carefos Academy? Super! Dan horen we graag van je. Dit kun je verwachten:

  1. Je spreekt eerst met onze recruiter Jerry. Die leert jou graag kort kennen om te zien of er een match is.
  2. Is die match er? Dan plant Jerry een gesprek in met jou en een vakspecialist bij jou uit de regio. Die kan jou alles vertellen over de stages!
  3. Iedereen enthousiast? Dan maak je ook nog even kennis met enkele directeuren van de bedrijven waar je stage gaat lopen. We bespreken hier ook alle details van je arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse, meld je dan zo snel mogelijk aan. De uiterste deadline voor aanmelden is 15 augustus.

Ook als je vragen hebt of meer wil weten om te ontdekken of het iets voor jou is, kun je contact opnemen met Jerry. Die kan je alles vertellen over de Academy en samen met jou goed inschatten of er een match is.

Overige

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met Jerry Schaap. Die helpt je graag verder.

Je direct aanmelden of meer weten?

Stuur dan een appje of bel naar Jerry Schaap.

Heb je liever dat wij contact opnemen met jou? Vul dan onderstaand formulier in.