Welk werk past bij mij

Wat voor werk past bij mij? Zo kom je er achter!

Dit zijn de beste beroepen om met je handen te werken

Vraag je je wel eens af: “Wat voor werk past bij mij? Dat is niet gek. Er zijn zo veel opties! Welke baan past dan bij jou? En hoe kom je daar achter? Wij helpen je op weg! Ontdek hier handige tips en adviezen. 

Jij kent jezelf het beste

De eerste stap om te ontdekken wat voor werk bij jou past, is zelfreflectie. Of makkelijker gezegd: naar jezelf kijken. Jij kent jezelf tenslotte het beste! Denk na over je interesses, skills en persoonlijkheid. Wat vind je leuk om te doen? Wat geeft je energie? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Schrijf dit allemaal op en gebruik het als inspiratie. Bijvoorbeeld:

Als je handig bent

Als je in je vrije tijd graag aan je auto of scooter sleutelt, of altijd alle huishoudelijke apparaten van je familie repareert, is een baan in de techniek bijvoorbeeld misschien wel wat voor jou. Zeker als je graag bezig bent en liever niet stil zit. Een baan waarbij je de hele dag achter een bureau zit, past jou dan minder.

Als je sociaal bent

Ben je supersociaal en altijd met vrienden? Dan is een baan in het onderwijs, de zorg of recruitment misschien interessant. Dan wil je waarschijnlijk liever geen baan waarin je veel alleen bent, zoals in de IT.

Als je graag gamet

Game je graag? Dan ben je waarschijnlijk resultaatgericht en gefocust. Dan is een baan in de bouw iets voor jou! Het leuke aan werken in de bouw, bijvoorbeeld als dakdekker of glaszetter, is namelijk dat je een superduidelijk doel hebt. En als je na een dag hard werken terugkijkt op je werk, kun je direct tevreden zijn met wat je die dag voor elkaar hebt gekregen.

Eerst het lijstje, dan de conclusies

Het makkelijkst is om een lijstje te maken met dingen die jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zonder dat je al meteen nadenkt over banen. Als je dat lijstje eenmaal hebt, kun je, net zoals we hierboven hebben gedaan, op dat moment jouw kenmerken koppelen aan banen. Je kan dat natuurlijk ook samen met iemand anders doen. Dat maakt het misschien nog makkelijker.

Praat met mensen in verschillende beroepen

Als je denkt “Ik weet niet wat voor werk past bij mij”, kan het nuttig zijn om te praten met mensen die verschillende beroepen uitoefenen. Vraag hen wat ze leuk vinden aan hun werk, welke vaardigheden belangrijk zijn en welke uitdagingen ze tegenkomen. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat voor soort werk bij jou zou kunnen passen.

Ga voor een leerwerk-traject

Soms is het veel makkelijker om te weten of iets bij je past, als je het zelf ervaart in de praktijk. Een leerwerk-traject is dan een slimme keuze. Dan krijg je wel meteen betaald en hoef je niet meer helemaal terug in de schoolbanken. En je kunt ontdekken of het bij je past door het gewoon te doen.

De Carefos Academy is zo’n leerwerk-traject. En een extra voordeel bij ons: je leert drie verschillende vakken kennen! Zo hoef je dus nog minder keuzes te maken vooraf. Je komt bij ons drie keer stage lopen, waarbij je goed betaald wordt vanaf dag één. Dakdekken, glaszetten, isoleren of zonnepanelen monteren.

Kom in de praktijk ontdekken wat voor werk bij jou past! En het doel aan het eind van ons traject (9 maanden): kies je het werk dat je het leukst vindt en krijg direct een contract aangeboden.

Klinkt dat interessant? Kijk op onze informatiepagina voor, je raadt het al, meer informatie. Of neem direct contact op via het formulier onderaan deze pagina!

Gerelateerde berichten

Bouwopleiding Carefos Academy

Blog

29 jul 2024

Overweeg jij een bouwopleiding of cursus bouw? Dit moet je weten!

Carefos Academy samen werken gezelligheid en een baan met toekomst

Blog

11 jul 2024

Wil jij een baan met toekomst? Kijk dan eens naar deze 5 richtingen!

Je direct aanmelden of meer weten?

Stuur dan een appje of bel naar Jerry Schaap.

Heb je liever dat wij contact opnemen met jou? Vul dan onderstaand formulier in.